Search

Logo

Logo LB voor u en uw dorp maasgouw

Clock

Lokaal Belang zeer tevreden met bereikte resultaten tot nu toe.

Midterm review

 

De tijd vliegt! Met de verkiezingen in 2014 nog redelijk vers in het geheugen, zijn we inmiddels alweer meer dan halverwege deze raadsperiode.

Tijd om de balans op te maken: hoe het staat met onze beloften van destijds? Deze terugblik, in populaire termen ‘de midterm review’, vormde tevens een belangrijk basis voor de kadernota 2017, die 14 juli 2016 door de raad werd vastgesteld.

Deze midterm review geeft geen totaalbeeld van alle acties die Raad en College in de afgelopen periode ondernomen hebben. Het overzicht ‘beperkt’ zich tot die onderwerpen die in het coalitieprogramma zijn opgenomen en door de Raad zijn vastgesteld. Belangrijke onderwerpen zoals bijvoorbeeld de geuroverlast van het bedrijf De Heus in Maasbracht en het voortbestaan van de basisschool in Beegden komen niet terug in deze midterm review. Deze ontwikkelingen speelden twee jaar geleden nog niet en zijn destijds dus ook niet opgenomen in het Coalitieprogramma.

Op basis van de huidige stand van zaken kijken we als Lokaal Belang met een tevreden gevoel terug naar de afgelopen 2 jaar. Er is nu al veel bereikt en….. Lokaal Belang, speelt zowel binnen de gemeenteraad, als binnen het college van B&W, een prominente rol.

In bijzonder is er tevredenheid over voortgang van ‘de speerpunten per dorp’. Deze speerpunten zijn, op initiatief van Lokaal Belang, expliciet opgenomen in het huidige Coalitieprogramma 2014-2018.

Op basis van de huidige stand van zaken verwachten we dat we onze beloften aan de kiezers grotendeels gaan waarmaken. Uiteraard houden we u, in de aanloop naar de volgende verkiezingen, op de hoogte van de voortgang van onze activiteiten. Via die weg leggen we dan tevens verantwoording af aan onze inwoners.

Voor een volledig beeld op deze tussenbalans verwijzen we naar de volgende bijlagen:

 

Reageren???

Eventuele reacties zien we graag tegemoet. Bij voorkeur per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.